Начало » Блог » ЛюбОпиТНо » 7 причини заради които трябва да посетите Лисабон

7 причини заради които трябва да посетите Лисабон

05-11-2015 | Португалия, Лисабон, туризъм, | Източник: bdmundo.bg | Редактор: Г. Данчева

Забравете Париж и Рим !

Като една от най-подценяваните столици в Западна Европа, най-големият град на Португалия, Лисабон - внезапно попада в полезрението на всеки професионален турист.

Ето няколко причини, поради които трябва да опаковате багажа си и да се запътите към Лисабон възможно най-скоро.

В Лисабон е евтино

Популярните западноевропейски дестинации като Лондон, Париж и Рим може да бъдат удивително скъпи. Лисабон, от друга страна, предлага същата Атмосфера на античния свят но на по изгодна цена. Повечето от известните забележителности на града са безплатни или евтини, а местната храна и вино с високо качество, може да опитате на ниски цени. Семейните хостели, известни като pensaos, са не само по-евтини, отколкото типичен хотел, но те също така осигуряват и по-автентично преживяване.

Великолепна атмосфера

Площад Праса де Комерсио

Площад Праса де Комерсио | Снимка: Flickr

От широкият и богато озеленен булевард Avenida de Liberdade, до ярко боядисаните сгради в районите Байша и Алфама и величествените арки на централния площад Праса де Комерсио, улиците на Лисабон са пълни с романтика и живот.

Климатът е идеален

Местоположението на Лисабон на крайбрежието означава, че има времето целогодишно е идеално. В Лисабон е слънчево и топло от началото на Май до Октомври, а зимата е мека и сняг пада рядко.

Лисабон е идеален за любителите на плажа

Кашкайш от птичи поглед

Кашкайш от птичи поглед

Лисабон е един от малкото големи европейски градове, заобиколен от плажове. Скачате на влака и след 35 мин сте на крайбрежието на Ещорил или Кашкайш, но се пазете от тълпите, тъй като тези плажове са популярни сред туристите и местните жители. По-малко зает, но и малко по-далеч разположен е Прая да Адрага, един от най-красивите плажове в цяла Европа.

Идеален за любителите на съблазняващата кухня

 

Традиционната за Португалия осолена треска „Bacalhau”

 

Традиционната за Португалия осолена треска „Bacalhau”

Португалската кухня е мечтата на всеки любител на морските дарове. Близостта на страната до Атлантическия океан допринася менюто в Португалия да е отрупано с рибни ястия. Традиционните ястия като, сушена и осолена треска „Bacalhau” и миди в сос от бяло вино „qmêijoas à bulhão pato” може да опитате във всеки ресторант.

Нощният живот кипи

Лисабон е добре известен със своите събития и евтин нощен живот. Районите Кайш ду Содре и Ларго де Сантос са пълени с дискотеки. А любителите на старата школа, могат да се насладят на ритъма на  Фадо в  клубовте в квартал Алфама. Фадо е традиционна португалска народна музика и много популярна в Лисабон.

Синтра е по-малко от час път

Национален дворец Пена | Снимка: Flickr

Не може да посетите Лисабон, без да направите дневна екскурзия до Синтра. Комплексът от бивши царски дворци, част от световното наследство на ЮНЕСКО – Синтра, се намира на 45 минути път с влак от Лисабон.

И макар че има пет големи дворци, за да ги видите всичките, ще ви е необходимо повече от ден. За това с организирано еднодневно посещение, си засложава да посетите само два от тях - Националния дворец Синтра и замъкът Пеня. Комбиниран билет за влизане в тях струва около 20 €.


 

 

Вижте всички промоционални оферти за екскурзии и почивки в Португалия

 Grabon


Следвайте ни:
      
2013 Grabon.bg - грабни оферта с намаление. Най-добрите оферти от България на едно място. Всички права запазени.