Начало » Блог » Туризъм » България сред ТОП ски дестинациите в Европа

България сред ТОП ски дестинациите в Европа

01-12-2015 | Ски,Туризъм,Австрия,Швейцария,Франция,Швеция,Италия,България

Източник: © Balcon del Mundo | Снимка: Ски курорт Leukerbad, Швейцария | FlickrБългарските зимни курорти Банско и Боровец се нареждат сред най-добрите и предпочитани дестинации за ски в Европа.

По сведения на туристическия портал BalconDelMundo, България също попада в списъка на най-добрите ски дестинации в Европа, редом с Австрия, Швейцария, Франция, Италия и Швеция. За разлика от луксозните и скъпи европейски ски курорти, България е чудесна възможност за тези, които искат да прекарат една приятна ски ваканция, но разполагат с ограничен бюджет. Родните ски курорти са предпочитана дестинация не само от българските скиори, но и от много чужденци - главно  Банско и Боровец.

Световно известните курорти, предлагащи по-добри условия и лукс са предпочитани от всеки, които може да си ги позволи. В Европа се намират едни от най-известните и луксозни ски дестинации, предпочитани от богати и известни, от спортни ски легенди и разбира се – от милиони други хора. С богат избор от луксозни места за настаняване и стотици километри ски писти, тези ски курорти могат да предложат по нещо на всеки турист с изтънчен вкус.

Вал Торен, Франция

Вал Торенс, разположен на 2300 м. надморска височина във френските Алпи, е най-високият ски курорт в Европа. Той е част от ски зона „Трите долини”- най-голямата свързана ски зона в света, с над 600 писти. Останалите курорти част от „Трите долини” са Куршевел, Мерибел, Ла Тания, Вал Торенс, Ле Менюер, Сен Мартен, Брид ли Бе.

Куршевел, Франция

Куршевел е разположен на 1,747 метра надморска височина в община Saint-Bon-Tarentaise и е една от перлите на Френските Алпи, както и един от най-популярните ски курорти в Европа. Той също е част от ски зона „Трите долини”и предлага прекрасни условия за ски и настаняване.

Андермат, Швейцария

Андермат е един от най-известните европейски ски курорти, разположен в сърцето на Швейцарските Алпи. В сравнение с останалите топ курорти в Европа, Андермат е сравнително малък, но е изключително красив и впечатляващ с автентичния си швейцарски стил. Ски сезонът в Андермат започва в края на Ноември и продължава до средата на Април. Куротът предлага богат избор от места за настаняване – от евтини къщи за гости до скъпи луксони хотели. Ски зоната „Skiarena Andermatt-Sedrun” покрива 5 планински склона и предлага 16 лифта и над 100 км писти. Тя се счита за една от 10те най-добри ски зони в света.

Цермат, Швейцария

Цермат също е сред най-известните ски курорти в Швейцарските Алпи, разположен на 1620 м. надморска височина. Курортът кипи от живот и въпреки малките си размери, той предлага голямо разнообразие от магазини, кафенета, барове и хотели. С постройки, датиращи от преди повече от 500 години, Цермат е запазил автентичния си швейцарски дух. Тук всички пътища водят директно към красивия и все още див планински свят, в подножието на връх Матерхорн. Разположен в непосредствена близост до границата с Италия, той е един от най-високите върхове в Европа - с височина от 4 478 м.

Сьолден, Австрия

Австрийските Алпи са световно известна ски дестинация благодарение на множеството красиви зимни курорти, предлагащи удобства и обслужване от висока класа. Един от най-известните сред тях е Сьолден (Зьолден), разположен в провинция Тирол, на 1368 м. надморска височина. Курортът разполага с 36 лифта и 146 км ски писти. Сьолден често е домакин на Световната купа по ски алпийски дисциплини.

Кицбюел, Австрия

Кицбюел е също един от международно популярните ски курорти в Австрия. Той е разположен на около 100 километра източно от Инсбрук - в Алпите, провинция Тирол. В Кицбюел се провежда кръг от смятаната за най-престижната Световна купа по ски-алпийски дисциплини. Това е и причината ежегодно през Януари в града да пристигат повече от 80 000 ски фенове. Въпреки че в средновековното градче има голям избор от места за настаняване, ако искате да отседнете в него по време на шампионата, ще е необходимо да направите резервация няколко месеца преди това. Кицбюел предлага на своите гости повече от 50 кабинкови лифта и ски влекове и около 170 км. перфектно подържани ски писти с различен наклон и ниво на сложност.

Аланя Валсесия, Италия

Аланя Валсесия е малко курортно селище в Италянските Алпи, разположено на 1191 м. надморска височина, в подножието на планинския масив Монте Роза. Аланя Валсесия е популярна туристическа дестинация за алпинизъм и зимни спортове и е международно признат за столицата на фрирайд ските – свободно спускане през гористи местности или планински склонове по неотъпкан, пухкав сняг. Курортното селище се намира на 130 км. от Милано и само на 105 км. от Миланското летище.

Оре, Швеция

Оре е малко курортно градче в Швеция, но в същото време световна ски дестинация и най-големият ски курорт в Северна Европа. Туризмът в района е силно развит, благодарение най-вече на голямото разнообразие от възможности за практикуване на планинарски спортове за всички нива на напредналост, особено за напреднали скиори. Интересът към курорта е довел до развитието на хотели, развлекателни и търговски възможности в района. Оре е един от домакините на Световната купа по ски алпийски дисциплини.

Селен, Швеция

Селен е още един от ски курортите в Швеция, които си заслужава да бъде посетен. Той обединява 7 ски курорта, като всички те са свързани с 4 ски зони (Lindvallen, Högfjället, Tandådalen, and Hundfjället). Селен е известен като домакин на най-стария (от 1922 г.), най-дългия (90 км) и най-големия ски-маратона в света - Васалопет. Той предлага чудесни условия за средно напреднали скиори, това е и причината, да е предпочитан от млади семейства.

ТОП ски курорти в България

Боровец

Боровец е и най-старият ски курорт в България. Той е разположен в северните склонове на Рила, на 1350 м. надморска височина. Близостта му до София (73 км) го превръща в един от най-лесно достъпните зимни курорти и предпочитана ски дестинация за столичани. Въпреки че Боровец предлага ски писти с различни нива на трудност заради по-полегатите склонове, специалистите биха определили курорта като по-подходя за начинаещи до средно ниво напреднали скиори.

Банско

В последните години Банско е най-популярният ски курорт в България. Той е разположен на 927 м. надморска височина, в подножието на Пирин планина. Условията за ски там са отлични, както за начинаещи така и за напреднали. Банско е съвременен ски курорт и разполага с кабинков лифт, ски влекове и с голям избор от барове, хотели, ресторанти и магазини. Банско е и домакин на Световната купа по ски алпийски дисциплини.

Вижте всики оферти за екскурзии и почивки в България и чужбина!

 

Източник: BalconDelMundo  (CC BY 4.0)Grabon


Следвайте ни:
      
2013 Grabon.bg - грабни оферта с намаление. Най-добрите оферти от България на едно място. Всички права запазени.