Начало » Блог » ЛюбОпиТНо » Какво е "Ортодонтия"?

Какво е "Ортодонтия"?

02-07-2014

Ортодонтията е дял от стоматологията, който се занимава с неправилно подредените зъби и неправилните съотношения на зъбните дъги и челюстите. Сами по себе си, те не са заболяване, но са предпоставка за по-ранната поява и по-тежкото протичане на всички заболявания в устната кухина.

Защо се прави?

На първо място е естетиката.
Красивата усмивка има огромно значение за нашето самочувствие и за това как ни посрещат. Нашето общество е концентрирано върху външния вид и първото впечатление. Широката, сияйна усмивка е задължителна за все повече професии. Тя е едновременно условие за успех и белег за неговото постигане.

Хората с лоши зъби избягват да се усмихват и си създават навици да прикриват устата си, притесняват се да говорят пред публика. Криейки зъбите си дори от себе си, те много често занемаряват устната си хигиена и не ги лекуват, което допълнително влошава положението.

В много случаи, с подреждането на зъбите се възстановява хармонията между устните, брадичката и носа и се подобрява общия вид на лицето в профил и фас. Зъбите се явяват подпора на устните и до голяма степен определят колко изразени ще са бръчките около устата, затова хубавата зъбна редица може да скрие години от лицето.

Подреждането на зъбите е една от най-разумните инвестиции, защото освен, че ще подобри външния вид, ще осигури и здраве.

Кривите зъби се поддържат и почистват много по-трудно. Това може да доведе до увреждане на самите зъби (кариес и неговите усложнения) и до възпаление на венците (гингивит), което се проявява с кървене, болка и лош дъх. Без лечение, възпалителният процес обхваща и костта, която държи зъбите (пародонтит), и тя започва да се стопява и зъбите се разклащат. Допълнителен фактор за това е неправилната захапка, защото тогава дъвкателните сили се разпределят неправилно и едни участъци се претоварват, а други изобщо не функционират. Постепенно зъбите започват да се разкривяват под действие на сили, които нормално не им влияят – езика, устните и срещуположните зъби. Най-често те се разместват ветрилообразно напред и между тях се появяват разстояния. На този етап, запазването им е свързано със сложно, продължително и скъпо лечение с участието на няколко специалисти.


Усмивката e показател за цялостното състояние на организма и за грижата, която полагате за себе си!

Усмивката е Вашата индивидуалност и привлича неустоимо!

Погрижете се за здравето си, заповядайте в Orthiestet!

Oртодонтска консултация

София

Цена:3.80 лв.
Стара цена:
50.00 лв

 

Източник: ortodont.bizGrabon


Следвайте ни:
      
2013 Grabon.bg - грабни оферта с намаление. Най-добрите оферти от България на едно място. Всички права запазени.