Начало » Блог » ЛюбОпиТНо » Канелата – една необикновено вълшебна подправка

Канелата – една необикновено вълшебна подправка

20-01-2014

Една от най-ароматните, любими и употребявани подправки – канелата се оказва не просто обикновена подправка, а и природно средство за лечение. Цейлонската канела спира съсирването на кръвта, оказва контрол върху кръвната захар и има антимикробно действие.

При необходимост синамалдехидното масло, което се намира в канелата може да спре съсирването на кръвта. Всъщност то спира освобождаването на арахидонова мастна киселина от мембраните на тромбоцитите и намалява образуването на молекулата тромбоксан А2. Това е и една от предпоставките за способността на канелата да ускорява процеса на обмяна на вещества и за естествените й противовъзпалителни свойства.

Тази вълшебна подправка е подходящ избор за хора, които са си поставили за цел да поддържат стабилни енергийни нива. Канелата е изключително силен антиоксидант, осигуряващ контрол върху кръвната захар. Всъщност тя забавя скоростта на изпразване на стомаха след хранене и може да окаже благоприятно влияние върху инсулиновата реакция при хора с диабет тип 2. Способността на дори по-малко от грам канела да намалява нивото на кръвната захар, триглицериди, LDL холестерол и общия холестерол при хора с диабет я превръща в помощно средство за превенция на сърдечно-съдови болести при хора с подобен тип заболяване.
Етеричните масла в канелата имат силни анти-микробни свойства и оказват подкрепа в борбата с различни видове гъбички и бактерии. Ефективността на анти-микробните свойства на канелата може да я направи алтернативен еквивалент на традиционните хранителни консерванти.
 

    Вижте всички оферти в категория: Хранителни добавки


Grabon


Следвайте ни:
      
2013 Grabon.bg - грабни оферта с намаление. Най-добрите оферти от България на едно място. Всички права запазени.