Начало » Блог » ЛюбОпиТНо » Компютрите ПРАВЕЦ отново на пазара след 30 години

Компютрите ПРАВЕЦ отново на пазара след 30 години

10-01-2014

2014 година – първият български лапто, с легендарната марка от 80-те - ПРАВЕЦ, е факт!

Да, това не е шега, а самата истина, потвърдена и от думите на собственикът на марката „ПРАВЕЦ” Бойко Вучев. В монета се разработват прототипи на новия преносим компютър „ПРАВЕЦ-64М”, който ще бъде сглобяван у нас.
Лаптопът е разработен с модерна визия, собствена операционна система ПРАВЕЦ ОС, най-мощните процесори на "Интел", до 2 TB твърд диск и 16 GB RAM, както и офис пакет съвместим с "Майкрософт офис" и всички съвременни приложения. По първоначалната информация ноутбука ще работи безпроблемно с Windows 7 и 8, Solaris, Chrome и Android.
“ПРАВЕЦ” е познатата ни от началото на 80-те марка на български персонални компютри, създадени от Иван Марангозов. През 1982 г. започва масовото производство на 8 битовите компютри от серия Правец. През 1984 започва и производството на професионалните компютри от серията Правец 16.
Заводът и самите компютри с марката Правец са позоционирани и наречени на родния град на Тодор Живков - гр. Правец. 30 години по-късно, марката ПРАВЕЦ е регистрирана отново от Бойко Вучев и ще пусне в масово производство първия български преносим компютър „ПРАВЕЦ-64М”.
Нека пожелаем успех на производителите и поне този път изневерим на типично българския си нрав и не бъдем песимисти.

    Вижте всички оферти в категория: Стоки | Пазаруване


 Grabon


Следвайте ни:
      
2013 Grabon.bg - грабни оферта с намаление. Най-добрите оферти от България на едно място. Всички права запазени.