Начало » Блог » ЛюбОпиТНо » Няколко метода как да научим чужд език

Няколко метода как да научим чужд език

В днешно време, повече от всякога се нуждаем от познания по чужди езици. Полиглотите ни препоръчват няколко радикални и доста ефективни системи за по-лесно възприемане и научаване.

Методът на звуковите асоциации. Известен метод за запомняне на нови думи още през 70-те години на 20ти век, според който трябва да търсим съзвучия с думи от родния си език (и не само), които са ни добре познати. С избраната дума или фраза след това трябва да съставим асоциативно изречение, което включва и превода.
Стикери - начин да запомним лесно съществителни като наричаме с тях предмети, с които боравим всеки ден. Пишете на залепващото се листче „Refrigerator/Fridge” и лепете на хладилника. „Door” отива на вратата и т.н. Този метод е особено подходящ за начинаещите, които тепърва започват да натрупват речников запас за новия език.

Друг известен метод е този на 25-те кадъра. Според теорията на психолога Джеймс Викари, предложена през 1957 г., човешкият мозък може да разпознава визуално само 24, променящи се „картинки” в секунда. Ако в секундата се добави един допълнителен кадър, човек не осъзнава присъствието му, но информацията се изпраща в подсъзнанието. На този принцип работят и така наречените „сублимирани” послания.

Аудио-видео. Този метод прилича на предишния. Същността му е, че в началото ученикът основно слуша чуждата реч и я възприема пасивно. Дискове и касети с уроци се предлагат на пазара от години. На същия принцип действат и видео уроците. В тях се гледат филми и сюжети на новия език.

Един много интересен и ефективен метод за обучение е този с помощта на псевдонауката Сугестология, създадена от българския учен проф. д-р Георги Лозанов. Предмет на сугестологията са сугестията (внушение) и десугестията (освобождаване), които помагат да се разкрият потенциалните възможности на личността. Основното ѝ приложение е в педагогиката, известна като сугестопедия, десугестопедия, резервопедия или десугестивно обучение.

Не можем да отречем обаче, че в забързаното ни ежедневие, един от най-бързите, достъпни и удобни начини за научаване на чужд език – поне за начинаещи – си остава чрез обучение онлайн. Благодарение на технологиите имаме възможност сами да избираме какво и кога да научим, както и да проверим знанията си за вече наученото.
 

 

Онлайн тест за сертификат за владеене на английски език

 

Двумесечен КУРС по БИЗНЕС АНГЛИЙСКИ ЕЗИК

 
 

Онлайн тест за сертификат за владеене на английски език

 

Цена:16.00 лв.
 

 виж повече

 

Двумесечен КУРС по БИЗНЕС АНГЛИЙСКИ ЕЗИК

 

Цена:89.00 лв.
 

виж повече

 

 Grabon


Следвайте ни:
      
2013 Grabon.bg - грабни оферта с намаление. Най-добрите оферти от България на едно място. Всички права запазени.