Начало » Блог » ЛюбОпиТНо » Почивка на Олимпийската ривиера

Почивка на Олимпийската ривиера

Както Франция има своя лазурен бряг, така и Гърция има своята Олимпийска ривиера. Това, както сами се досещате не е отделен курорт, а цял район, обхващащ 70 км. от бреговата линия на регион (гръц: перфектура) Пиерия.

Олимпийската ривиера се намира в подножието на величествената планина Олимп - най-високата в Гърция, позната ни от митологията като дом на древногръцките богове. Плажната й ивица е дълга и широка, а водата както на всякъде в Гърция е кристално чиста. Големият пристанищен град Солун се намира на 70 км разстояние, което с кола се изминава за около 1 час. Главен град на региона пък е Катерини, който се намира на 8 км от брега.
По протежение на цялата ривиера има множество курортни селища и плажове, предлагащи отличен сервиз на почиващите. Сред най-популярните са Паралия, Олимпиаки Акти и Паралия Пантелеймонос. Интересът към тях определено е голям, за това, ако сте решили да почивате на Олимпийската ривиера, организирайте почивката си предварително и си резервирайте хотел он-лайн.

Олимпийската ривиера може да предложи на всекиго по нещо.

Ако сте от хората, които обичат да се препичат под слънчевите лъчи, в близост до солената морската вода, тук ще откриете множество плажове – както в оживените малки градчета, така и в отдалечените и тихи кътчета в близост до тях. Ако искате да ползвате чадър и шезлонг пред някое от заведенията, то те са безплатни – както почти на всякъде в Гърция - ако просто си поръчвате напитка.

А най-хубаото е, че в непосредствена близост до бреговата ивица преминава магистрала Е75, което позволява всеки един от крайбрежните градове да се достигне за по-малко от 20 минути с кола.

Ако сте любители на нощния живот по време на вашата почивка, то най-подходящото място за вас е Паралия (гръц: Παραλία) - един от най-популярните морски курорти на Олимпийската ривиера. В него има голямо избор от хотели, магазини, ресторанти и нощни заведения.

Ако търсите по-спокойно място, но да сте на една ръка разстояние от това бляскаво място, може да изберете Олимпиаки Акти (гръц: Ολυμπιακή Ακτή). Градчето се намира в непосредствена близост - на около 6 км. от плажната ивица на Паралия, на север се слива с тази на Олимпиаки, където започва Олимпик Бийч (Olympic Beach).

Паралия и Олимпиаки Акти се намират в по-северната част на Олимпийската ривиера, където плажната ивица е права и равна. В тази част почти няма скали, а само реки, устията, на които се вливат в морето. Ако търсите място със скали подходящо за гмуркане и риболов, трябва да се ориентирате по на юг, в района на Лептокария (гръц: Λεπτοκαρυά) и Паралия Пантелеймонос (гръц: Παραλία Παντελεήμονος).

Плажната ивица на Паралия Панталеймонос е оформена като залив с кристално чиста вода. Тук ще намерите добър избор от малки хотелски комплекси разположени на първа линия, предлагащи традиционното за Гърция гостоприемство и добър сервиз. На скалите над плажа е надвиснала крепостта Платамон, построена по времето на кръстоносните походи межди 1204 и 1222 год.

Ако се намирате на Олимпийската ривиера не пропускайте да посетите и митичната планина Олимп. Отправна точка за всички желаещи да се насладят на нейната красота е град Литокорон (гръц: Λιτόχωρο). Независимо в кой от курортните градове на Олимпийската ривиера се намирате, той е на достъпно разстояние и до него се стига за по-малко от 20 мин с кола.

Източник: bdmundo.bg
 

22-09-2015 | виж всички новини | Принтирай Изпрати
Grabon


Следвайте ни:
      
2013 Grabon.bg - грабни оферта с намаление. Най-добрите оферти от България на едно място. Всички права запазени.