Начало » Блог » ЛюбОпиТНо » Вижте най-добрите дестинации за почивка на море в Гърция!

Вижте най-добрите дестинации за почивка на море в Гърция!

С наближаването на летния сезон, всеки човек се замисля къде да отиде за своята лятна ваканция. Гърция несъмнено е една от най-предизвикателните дестинации, известна със своите многобройни, екзотични острови и кристално чисти, сини води, както и с едни от най-добрите плажове в света. Може би заради усложнената икономическа ситуация в последно време, Гърция предлага множество оферти за почивка на достъпна, дори ниска цена.

Сред голямото многообразие, изборът на правилната дестинация за почивка може да се окаже наистина труден. За да направи задачата на пътешествениците по-лесна, екипът на сайта за туризъм и хотелски резервации “Balcon del Mundo” подбра няколко от най-добрите курорти в Гърция.

Касандра и Ситония са сред най-предпочитаните места за отдих в Гърция. Разположени на полуостров Халкидики, те са се превърнали в привлекателни за туристите и заради изключително комуникативното си местоположение.

Касандра е дем (най-малката административно-териториална единица) в област Централна Македония на Република Гърция. В района на Касандра се намира един от най-добрите курортни комплекси в Гърция. Сани Бйич Хотел & Спа Резорт представлява екологичен резерват, надхвърлящ 1000 декара, с безкрайни златисти плажове, приказно обгърнат от кристално чистите води на Егейско море и величествени борови гори.

Сани Бйич Хотел & Спа Резорт, Халкидики, Гърция
Снимка: Booking.com

Според оценката на туристите, Кавуротрипес или известен още като Портокали или Портокаловия плаж е един от най-интересните и девствени плажове на Ситония. Тук имате възможността да се насладите на няколко километра уединени скалисти заливи, чиито плажове са осеяни с фин бял пясък.

Плаж Кавуротрипес, Гърция
Снимка: 

На територията на най-големия гръцки остров Крит се намират повечето от луксозните курорти в Гърция, това е и причината до острова да са насочени голям брой чартърни полети. Островът е разположен в най-южния край на Гърция и е петият по големина в Средиземно море. Той е най-популярната туристическа дестинация в южната ни съседка, с над 2 милиона туристи през 2007 година. Крит е отрупан с археологически забележителности (най-посещаваните от туристите са Кносос, Фестос и Гортис), величествени планини и плажове като Балос и Елафониси, които трябва непременно да посетите.

Известната лагуната на Балос се намира на около 56 км. северозападно от втория по големина град на остров Крит – Ханя. Балос със сигурност е най-един от най-сниманите плажове на остров Крит и любима дестинация на всички туристически гидове. Не случайно, принц Чарлз и принцеса Даяна са посетили с частната си яхта именно Балос преди години.

лагуната на Балос 
Снимка: golocaltours.com.au

Остров Санторини е безспорно най-популярната романтична дестинация в Гърция. Това място се превръща в истинско райско кътче, завладяващотуристите със своята типична архитектура от снежно бели къщи, разположени по склоновете на „Калдерата”, от който се разкрива невероятно красива гледка към океана при залез слънце.

Иа пък е едно от най-популярните селца на островите, от върха, на чиито стръмни скали мнозина се наслаждават на залеза. Много любими обекти за фотографите представляват църквите със сини куполи.

Иа, остров Санторини, Гърция
Снимка: lifed.com

Камари е не по-малко красиво и посещавано място на остров Санторини, известно с широката си плажна ивица и кристално чиста вода.

Плаж Камари, Саноторини, Гърция
Снимка: santoriniholidaycars.com

Миконос, част от Цикладските острови в Егейско море - е любимата дестинация за младите по дух и привържениците на нощния живот. Град Миконос се счита за една от световните перли - съчетание от специфична архитектура, невероятни рибни ресторанти, кафенета, дискотеки, клубове, бутици и магазини за подаръци. През сезона живота в Миконос е доста динамичен и за това мястото е посещавано от хора, обичащи по-активния начин на живот и почивка. Една от най-популярните атракции на града е пеликанът Петрос.

Миконос, Гърция
Снимка: camphalfblood.wikia.com

Остров Родос, известен с едно от Седемте чудеса на света - Родоския колос е следващата ни любима гръцка дестинация. Той е една от най-популярните и посещавани туристически дестинации, което се дължи на факта, че тук ще се намери нещо по вкуса на всеки турист – прекрасни плажове, археологически забележителности, стари средновековни градчета с тесни красиви улички, с множество малки магазинчета за сувенири. Родос е включен в списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Най-популярните курорти на Родос са — Линдос, Колимбия, Фалираки, Иксия, Ялиссос и Родос.

Родос, Гърция
Снимка: esnr.org
 

 

Източник: bdmundo.bg

 Grabon


Следвайте ни:
      
2013 Grabon.bg - грабни оферта с намаление. Най-добрите оферти от България на едно място. Всички права запазени.