Начало » Блог » ЛюбОпиТНо » Вижте най-старите хотели в света

Вижте най-старите хотели в света

07-04-2015

Сигурно ще Ви се стори интересно и дори странно, че най-старият, действащ хотел, е на повече от 1 300 годни. Почти колкото е стара и нашата държава. Според рекордите на Гинес, Nisiyama Onsen Keiunkan в град Hayakawa, Япония – е основан през 705 г. Това е не само най-старият хотел, но и една от най-старите действащи фирми, управлявана от 52 поколения на една фамилия. Хотелът се намира на мястото, където се срещат реките Хаякава и Юкава. Той предлага на своите гости шест различни видове топли минерални вани, захранвани от четири минерални извора. По време на престоя си, гостите могат да се насладят на стаи в уютен японски стил, с изглед към планината и реките.

Историята на най-старите хотели в света е свързана още с появата на първите пътешественици, започнали да пътуват преди векове и необходимостта им от място, където да отседнат. Е да, този вид странстващи по далечните земи търговци, имащи нужда от подслон за през нощта, не се вмества точно в образа на днешния турист, но пък броят на пътешествениците постоянно нараствал, което довело и до появата на специално проектирана сграда, която предлагала настаняване и храна, наречена “inn”, от английки -хан. Постепенно това се превърнало в бизнес, известен ни днес като хотелиерски.

Хановете в Европа вероятно са били създадени още преди две хилядолетия, когато римляните построяват своя система от римски пътища. Обикновенно те били разположени във вътрешността на страната или по протежение на главните пътища.

През 1 200 година, Марко Поло разказва за съществуването на голяма мрежа от ханове в Китай, предназначена за настаняване на пътници. Средновековни документи свидетелстват за наличието на такива ханове и в Европа. Някои от тях са били построени за други цели, но по-късно са били преустроени като ханове, докато други са били създадени с много удобства и специално, за да се настаняват туристи.

И ако си мислите, че тези ханове нямат нищо общо със съвременните хотели, понеже са спрели дейността си отдавна, някъде назад във времето, то с учудване ще ви опровергаем и разкажем историята на няколко, действащи хотела, които са на повече от 1000 години. Те се намират основно в Япония и Европа, което свидетелства колко развита е била културата и какви ценности има в тези места на света. Както всеки съвременен хотел, тези хилядолетни хотели също предлагат много удобства и дори възможност за он-лайн резервации.

| Вижте кои са най-старите хотели в света |Grabon


Следвайте ни:
      
2013 Grabon.bg - грабни оферта с намаление. Най-добрите оферти от България на едно място. Всички права запазени.